Naše plány

V máji 2023 plánujeme spoločnú týždennú aktivitu v programe Erasmus+ KAI u našich priateľov v Základnej škole s materskou školou v Siviciach pri Brne. Bude to týždeń, kedy sa spoja slovenské a české EkoPestúnky, navzájom si vymenia informácie, niečo nové sa spolu naučia a možno urobia niečo prospešné pre ochranu Zeme.

Naučíme sa vyrábať mydlo. Naučíme sa, prečo je hygiena dôležitá. Pozrieme sa aj do histórie, ako tenká hranica je medzi chorobou a hygienou, ako v minulosti ľudia žili a ako sa o seba starali.

Včela patrí medzi vzácne výnimky vo svete živočíchov. Počas svojho života totiž nepoškodí žiadnu rastlinu ani nezabije žiadneho iného tvora pre svoju obživu.

Vermihladka vznikla na škole už v roku 2021 v rámci projektu Vermikompostujeme. Vďaka grantu TSK Trenčín programu Zelené oči sme získali krásny zelený vermikopostér spolu s dážďovkami. Dali sme si urobiť tričká s logom, nakúpili sme zleené zberné koše na bioodpad a začali sme na škole triediť separovať odpad. Pravidelne získavame hnojivo, ktorým si...

Chrániť životné porstredie môže každý z nás aj tým, že nebude plytvať ale šteriť. My sa budeme učiť učiť, ako šetriť vodou, elektrikou, kúrením, ale aj oblečením, potravinami a inými surovinami.

Blog žiakov ZŠ A. Bagara
Všetky práva vyhradené 2022
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky